Hva er vel vakrere enn et frodig rosebed i begynnelsen av juli? Roser er en av våre favoritter i hagen, og vi jobber mye for å ha flotte, friske og blomstrende roser både i hagesenteret og i vår egen hage. Her er våre beste tips.

- Velg riktig rosesort. Det  er stor forskjell på hvor hardføre rosene er, noen krever og mye stell mens andre greier seg stort sett selv. Noen roser er fylte, duftende og med vakre farger - andre har egenskaper som at de tåler mer skygge, saltråk eller er mer motstandsdyktige mot soppsykdommer.

-Planting: Når du har funnet din rose er det viktig å gjør et grundig arbeid ved planting. Rosene skal plantes dypt - podestedet skal 10 cm under jorda. Dette er viktig for at rosen skal overvintre godt samt for å hindre rotskudd. Spa et godt hull, og fyll på med god plantejord og kugjødsel - pakk jorden godt rundt rosen og vann skikkelig. Minst 20 liter vann pr plante.

- Gjødsling: Roser krever mye gjødsel. Gjødsle med Rosegjødsel eller Hel-gjødsel 3 ganger i løpet av året. Første gang rundt påske, andre gang i starten på juni og en siste gang i månedskrifte juli/august for å få skikkelig blomstring utover høsten. Obs! gjødsle aldri ved planting - vent 14 dager, det er fort gjort å ta for mye gjødsel i plantehullet. 

- GroGreen: Dette er et bladgjødsel til roser. Det brukes en gang i uken, og rosene holdes sunne, sterke og motstandsdyktige overfor kjente soppsykdommer som rust, meldugg og stråleflekk. 

-Bioglans: Bioglans er basert på planteoljer som gir plantene er sunt utseende med naturlig glans. Har kontaktvirkning mot lus og midd. Må ikke brukes i sol eller på tørkestressa planter. 

Vi bruker begge disse to midlene forebyggende i hagesenteret, og det holder rosene våre sunne og friske. 

- Klipping: Rosene klippes godt tilbake hver vår - ca rundt påske. Bunndekkroser, klaseroser og stilkroser klippes til ca 30 cm over bakken, buskroser og klatreroser klippes godt tilbake de første 3-4 årene og etter det fjernes bare visne og stygge greiner.