Om oss

Brynes planteskoler AS

Brynes Planteskoler AS drives av Siri Bryne Ringstad, etter at hun overtok fra Torhild Bryne Ringstad og Svein Ringstad. Firmaet ble grunnlagt i 1887, Siri er femte generasjon og hun overtok driften i 2021.

Takket være innsatsen og fagkompetansen til generasjonene før oss har Brynes Planteskoler AS blitt en velrenomert og anerkjent planteskole og hagesenter. Vi som forvalter selskapets 100-årige historie, har et solid navn og rykte å ta vare på, og skal videreutvikle dette. Vi har også en stor kundegruppe å ivareta, og er avhengige av deres tillit. Derfor bygger vi videre på fagkompetanse og kvalitet, fremfor lettvinte billigløsninger.

Vi har flere gartnere i vår stab, og sørger for at det alltid er en gartner til stede i hagesenteret. Alle våre butikkmedarbeidere snakker norsk.

Kompetanse og erfaring.

Både Torhild, Svein og Siri har gartnerutdanning. Vi har arbeidet i bransjen et helt liv, og vet hvilke planter som trives i vårt distrikt. Samtidig oppdaterer vi oss kontinuerlig, og er levende interessert i nyheter fra inn- og utland.

Yrkesstolthet preger arbeidet vårt. Vi ønsker fornøyde kunder som kommer tilbake til oss fordi de vet at vi er til å stole på, og at produktene våre har riktig kvalitet.

 

Egenproduksjon.

I planteskolen produserer vi blandt annet stauder, rhododendron, prydbusker og nåletrær. Plantekvaliteten avhenger av jordsmonn, gjødsel, og vann og stell. Vår egenproduksjon sikrer at vi har et godt utvalg av friske varer i hagesenteret. Vi kjenner disse plantene og vet hva som skal til for at kvaliteten ivaretas.

Når innkjøpte planter kommer til hagesenteret, blir de tatt godt vare på og får riktig mengde vann og gjødsel. Slik opprettholder vi kvaliteten på plantene. Vi ønsker også å fortelle våre kunder hva de skal gjørefor å ta vare på vekstene på best mulig vis.

 

Fullsortiment.

I Brynes planteskoler AS har vi et meget godt utvalg av planter og tilbehør. Og det vi ikke har, kan vi skaffe. Vi er kresne når vi velger ut varer og vil heller betale litt mer for å få kvalitetsprodukt, enn å hamstre billigplanter.

Kvalitetsfokuset vårt omfatter imidlertid og tilbehørsproduktene, som jord, gjødsel, krukker og verktøy.

Fakta om oss

Brynes Planteskoler ble startet i 1887 av Thorstein Bryne.

Les hele historien...

Thorstein Bryne kjøpte på 1880 tallet en eiendom i Paradis i Stavanger. Her var det god jord til å drive jordbruk og komme igang med en planteskole. I 1887 ble de første frukttregrunnstammene plantet og Brynes planteskole ble grunnlagt. Siden har flyttet til Våland, hvor sykehuset er i dag før det flyttet til Jåttå hvor det fremdeles ligger.